Omgeving overzicht

Wandelen en fietsen

Recreatieterrein de Vooroever

Pal aan de overkant van het park ligt het recreatieterrein de Vooroever Vlietsingel. Hier kunt u heerlijk luieren in de zon, turen over het water naar de vele zeilboten of rustig een hengeltje uitgooien. In het uitgestrekte Vooroevergebied beleeft u het IJsselmeer op z’n best. Vooroever Vlietsingel ligt vlak bij Medemblik. Watersport staat hier centraal. Dat kan ook niet anders, met het Regatta Center om de hoek. Ook kunt u hier heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. 

In 2011 is Vooroever Vlietsingel uitgebreid met ongeveer 50 hectare. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor recreatie aan het water en op het strand vergroot. Het gebied bestaat uit groene weiden, bomen en struiken en een zandstrand. Er is een nat natuurdeel met een riet- en biezengebied en een vogeleiland. Wandelen en fietsen kan over de daarvoor aangelegde paden. 

Honden

Honden zijn aangelijnd welkom op het terrein. Buiten het broedseizoen mag u de hond alleen loslaten op de daarvoor aangewezen plaatsen. Op en rond de stranden zijn honden verboden.