Omgeving overzicht

Wandelen en fietsen

Wandelen op Recreatieterrein de Vooroever

Pal aan de overkant van het park ligt het recreatieterrein de Vooroever Vlietsingel. Hier kunt u heerlijk luieren in de zon, turen over het water naar de vele zeilboten of rustig een hengeltje uitgooien. In het uitgestrekte Vooroevergebied beleeft u het IJsselmeer op z’n best. Vooroever Vlietsingel ligt vlak bij Medemblik. Watersport staat hier centraal. Dat kan ook niet anders, met het Regatta Center om de hoek. Ook kunt u hier heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. 

In 2011 is Vooroever Vlietsingel uitgebreid met ongeveer 50 hectare. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor recreatie aan het water en op het strand vergroot. Het gebied bestaat uit groene weiden, bomen en struiken en een zandstrand. Er is een nat natuurdeel met een riet- en biezengebied en een vogeleiland. Wandelen en fietsen kan over de daarvoor aangelegde paden. 

Honden

Honden zijn aangelijnd welkom op het terrein. Buiten het broedseizoen mag u de hond alleen loslaten op de daarvoor aangewezen plaatsen. Op en rond de stranden zijn honden verboden.

Fietsen   

Mocht u uw keuze gemaakt hebben om ons park te bezoeken dan raden wij u ten zeerste aan uw fietsen mee te brengen! 
Uiteraard kunt u ook fietsen via het park huren.

In de prachtige Westfriese omgeving kunt u talloze ritten maken, zoals;

- over de Westfriese Omringdijk van Medemblik naar VOC stad Enkhuizen
- door de pittoreske dorpjes heen; Opperdoes, Twisk, Midwoud.. door naar VOC stad Hoorn

Daarnaast liggen het Robbenoord- en Dijkgatsbos om de hoek, hier is het ook heerlijk wandelen en fietsen!

Bij aankomst op het park ontvangt u onze parkgids. In de gids staat vindt u tevens een kaart met fietsknooppunten zodat u ons weer veilig terug zal vinden!

De Westfriese Bloembollenroute

Wat is er nu mooier dan het moment dat alle bloembollen weer uitkomen in Nederland, en dat u daar ook nog eens doorheen kunt fietsen?!

Klik hier voor de bloembollenroute!