Ontdek Medemblik en zijn omgeving

Wat leuk dat u mee heeft gedaan aan de winactie van Holland boven Amsterdam. Helaas heeft u niet gewonnen, maar niet getreurd... want wij hebben speciaal voor u een leuke kortingsactie klaargezet! 

Boek uw vakantiehuisje met 20% korting! 

Let op: deze korting kunt u alleen verzilveren door de couponcode HVB22 in te vullen tijdens het boekingsproces.

Actievoorwaarden:

Boekperiode van 27-11 t/m 31-12
Verblijf periodes 1-12 t/m 31-12
20% op alle accommodaties van IJsselmeer
Niet combineerbaar met andere acties

Zoek & Boek

Tips voor een dagje uit!

Europarcs IJsselmeer ligt in het historische stadje Medemblik. Een prachtige stad die voor iedereen wat te bieden heeft. Of u nou van watersport, natuur, cultuur of heerlijk ontspannen houdt, het kan allemaal! 

Medemblik ligt in West-Friesland, een prachtig stuk Nederland waar u heerlijk kunt recreëren. Beleef en ontdek West-Friesland en bezoek de drie historische steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen, welke samen de Gouden Driehoek vormen. In de Gouden Eeuw bloeide deze steden op en deze sfeer is nog steeds voelbaar.

Ook de komende decembermaand valt er genoeg te beleven in de omgeving van ons park. Speciaal voor u hebben wij een aantal tips en activiteiten op een rijtje gezet. 

 
Holland Boven Amsterdam

Uittip: Stoommachinemuseum 💨

Tegenover Europarcs IJsselmeer ligt het prachtige stoomgemaal van het Stoommachinemuseum, de machinetuin en de museumhaven. De originele pompen en een groot aantal prachtige machines, die bijna allemaal op stoom kunnen draaien, geven een mooi tijdsbeeld. Er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd en 
op de zogenaamde Superstoomdagen wordt het stoomgemaal net als vroeger in werking gezet. Kinderen kunnen op een speelse en educatieve manier alles leren over stoom. Leuk voor jong en oud! 

Uittip: Kerstmarkt Medemblik 🎄

Op vrijdag 16 december 2022 vindt de 11e editie van Dickensdag Medemblik plaats. Een uniek kerstevenement in West-Friesland, waarbij er niet alleen een kerstmarkt wordt gehouden maar ook 150 figuranten in Dickensstijl rondlopen. De kerstmarkt is prachtig verlicht, u kunt heerlijke lokale streekproducten kopen en sfeervolle kerstdecoraties. De kerstmarkt is van 16:00 tot 21:00. 

Uittip: Schaatsen ⛸️

De dagen worden korter, buiten wordt het weer kouder... de wintermaanden komen eraan. Schaatsen op natuurijs is natuurlijk het allerleukst, maar niet altijd gegarandeerd. Waar u wel 7 dagen per week kan schaatsen is op IJsbaan de Westfries in Hoorn. Met een 400m baan en een kleinere baan in het midden voor onder andere kunstschaatsen en ijshockey is IJsbaan de Westfries een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Uittip: Zuiderzeemuseum ⚓️

In het historische stadje Enkhuizen kunt u een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum. Dit museum heeft zowel een binnen als buitenmuseum. Hier leert u alles over de afsluiting van de Zuiderzee en het huidige IJsselmeer. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld.