Op het park
-


Herfst in het Zuiderzeemuseum!

Van zaterdag 12 tot en met zondag 27 oktober is het herfstvakantie en biedt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen een gevarieerd programma voor het hele gezin. Tijdens deze gezellige periode genieten kinderen, ouders en grootouders van de diverse activiteiten. Bezoek de Oudhollandse kermis met verschillende gratis kermisattracties uit de jaren ’20, bekijk de poppenkastvoorstelling Pittige Tijden en ga aan de slag met de leukste spelletjes en (knutsel)activiteiten.

Van 19 tot en met 26 oktober staan op de Oudhollandse kermis een zwanenzweefmolen, luchtschommel, carrousel en kop van Jut. Wil jij weten wat de toekomst brengt? Bezoek dan de waarzegsters in de waarzegwagon. Bij de kermisattracties vind je natuurlijk ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek. De Oudhollandse kermis is één groot feest. Heerlijk zweven in de zwanenzweefmolen, hoog, hoger, hoogst op een luchtschommel of vrolijk rondjes draaien in de carrousel. De kermis is net als het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De kermisattracties zijn voor de bezoekers gratis toegankelijk; ook tijdens de Avondopenstelling op zaterdag 26 oktober kun je genieten van de Oudhollandse kermis.

Voor ieder wat wils
Volg tijdens de gehele herfstvakantie een schrijf- en aardrijkskundeles van vroeger en ontdek hoe het er toen aan toeging op school. Kinderen mogen zich in het buitenmuseum verkleden als bewoners van Volendam en Marken rond 1900. Sla een (spring)touw en ontmoet de ‘bewoners’ van het buitenmuseum. Wil je liever creatief aan de slag? Maak dan een klompbootje of pimp een klompje. Tijdens de periode van 19 tot en met 26 oktober kruipen kinderen in de huid van een kind uit 1919. Ze draaien dan mee in een huishouden van vroeger en merken dat ze hiervan behoorlijk Vuile handjes krijgen. Tijdens deze periode speel je in het Spelletjescafé dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur bordspellen van vroeger en op doordeweekse dagen kijk je naar de speciale poppenkastvoorstelling Pittige Tijden (om 12.30, 14.00 en 15.30 uur). Deze grappige, interactieve poppenkastvoorstelling is voor alle leeftijden speciaal gemaakt voor het museum door de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam en is alleen nog te zien tijdens de herfstvakantie. Bewonder tevens in de weekenden van 19 en 20 en 26 en 27 oktober onze bewegende poppenkast jurk.

Zuiderzeemuseum