EuroParcs IJsselmeer (voormalig bungalowpark Zuiderzee)

18 mei 2023 - Stoom in Hemelvaartsweekend en tijdens Pinksteren!

In de omgeving
-
 

Medemblik- Bij het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, wordt tijdens het Hemelvaartsweekend en de Pinksterdagen het vuur in de ketel opgestookt om de machines te laten draaien. Nergens anders vind je zoveel nog werkende stoommachines bij elkaar onder één dak. Het is dé plek om te ontdekken wat de kracht van water en vuur is.


Hemelvaartsweekend 
Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei kun je de robuuste stoommachines in werking zien. Zondag is de smid aan het werk in de oude smederij van het gemaal en vermaakt jong en oud met zijn verhalen. Een ‘smeeddiploma’ kun je verdienen door de grote blaasbalg te bedienen.


Pinksteren
Van zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei is het museum onder stoom en draaien de machines. Zaterdag en Pinkstermaandag demonstreert de smid zijn smeedkunsten in de smederij. Met miniatuurstoommachines kun jezelf stoom maken en ontdekken wat stoomkracht doet. Help je de stoker het vuur in de ketel brandend te houden, dan verdien je het ‘hulpstokersdiploma’

 
Meer informatie
stoommachinemuseum