De Bijenstal in Opperdoes

De Bijenstal spoort!

Maak een reis door bijen- en treinenland, met fluisterbootverhuur en keuze uit vele arrangementen. Wel 400 meter rails, 75 wissels en enkele kilometers aan bekabeling. In Opperdoes bij De Bijenstal beleeft u Europa per ‘spoor’.

De modelbaan telt vele nieuwe locomotieven, zowel op stoom als elektrisch en diesel aangedreven. Het landschap is gebouwd tegen een schitterende achtergrond, met West-Friese highlights en een Alpenlandschap. Zelfs de wintersport met vakantievierende en jodelende mensen ontbreekt niet. Het is extra sfeervol om in de avonduren te komen kijken… U en uw kinderen komen alles te weten over de specifieke treinen: hoe werken ze en wat voor geluiden horen erbij bijvoorbeeld? Natuurlijk draait niet alles om de treinen.

Ook een avontuurlijke en leerzame reis door bijenland behoort tot de mogelijkheden. U ziet de bijen veilig achter glas terwijl de imker u er alles over kan vertellen. Een verrassend uitje, waarbij u ook kunt kiezen uit verschillende arrangementen om samen met familie of vrienden te beleven. U kunt deze boeken of laten organiseren door De Bijenstal: kom langs!

Contactgegevens:

Imkerij De Bijenstal 
Oosteinde 41 (Zwarte pad ingang imkerij) – 
Opperdoes 
T.: 0227 – 540116 
E.: info@bijenstal.nl 
www.bijenstal.nl

De Bijenstal in Opperdoes
In de omgeving: 2km

Meer In de omgeving en Attracties

Watersport
Watersport
Watersport
Watersport

Watersport

Voor de actieve vakantiegangers zijn er veel watersporten te beoefenen. Op nog geen 200m van Bungalowpark Zuiderzee komen vandaag de dag watersporters uit de hele wereld naar Medemblik.

Zeilen, surfen en nog veel meer... het kan allemaal!

Varen
Varen

Varen

Voel de vrijheid op het water... Kiest u voor een zeil- of motorboot? Heeft u geen eigen boot? Bij ons kunt u een boot huren om rond Medemblik en omgeving te varen. U kunt daarbij kiezen uit drie typen boten; een fluisterboot, een motorboot en een sloep.

Varen in Westfriesland Het vaarroutenetwerk Westfriesland maakt de regio zeer aantrekkelijk. Water is onlosmakelijk verbonden met de regio... Dit komt uiteraard door de perfecte ligging aan het IJssel- en Markermeer, de talloze waterlopen en niet te vergeten het VOC-verleden.

In de polders De Vier Noorder-Koggen en Het Grootslag zijn vaarroutes uitgezet die bewegwijzerd zijn middels een knooppuntensysteem.

Kitesurfspot
Kitesurfspot

Kitesurfspot

Net als de andere spots rond het IJsselmeer is Medemblik een fijne plek om kitesurfles te krijgen. Het is een langgerekte kustlijn waar het water op veel plaatsen ondiep is.

Wat betreft ruimte op de kant is het soms een beetje schipperen, maar daar krijg je als kitesurfer ook veel voor terug. Er is een prachtig stuk vlak water afgeschermd door een ronde dijk in het water, perfect voor freestyle liefhebbers.

Genoeg redenen voor een kitesurfschool om deze spot te gebruiken om mensen enthousiast te maken voor onze geliefde sport.

Vlak en ondiep water, weinig golven en stroming. Goed voor beginners.

Wind: N , NO en O

Supschool
Supschool

Supschool

Ontdek Medemblik vanaf het water door te gaan suppen! Durft u de uitdaging op het supboard aan te gaan? Bij Supcentre Enkhuizen - Medemblik kunt u onder begeleiding leren suppen. U kunt er terecht voor diverse suplessen. Ook kunt u er zelf een board huren om er zelf op uit te trekken.

Er is geen leukere manier om Medemblik te verkennen dan vanaf een supboard op het water. Bungalowpark Zuiderzee is een uitstekend startpunt! De les- en verhuurlocatie is bij Strandpaviljoen de Zoete Zee, op loopafstand van ons bungalowpark. 

Meer informatie? Bezoek dan de website van Supcentre Enkhuizen - Medemblik.