Enkhuizen

Enkhuizen is een stad waar de tijd hier en daar stilgestaan lijkt te hebben, maar tegelijkertijd een stad die een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het centrum van de stad ademt nog altijd de sfeer van de Gouden Eeuw. Vele prachtige monumentale gebouwen en verdedigingswerken zijn bewaard gebleven. De Drommedaris, het Waaggebouw, de Zuiderkerk en het indrukwekkende stadhuis. De 'Boerenhoek', een uitbreiding van de stad met de nog goed herkenbare vestingwallen, toont een bijna landelijk karakter met boerderijen en grachten met kleine bruggetjes. In Enkhuizen zult u zich niet vervelen!

Attracties voor groot en klein, jong en oud!

In de zomer is er genoeg te zien in één van de boeiende musea in Enkhuizen. Het Flessenscheepjesmuseum en Zuiderzeemuseum zijn zeker een bezoek waard! Ook op het gebied van attracties heeft Enkhuizen genoeg te bieden met bijvoorbeeld Sprookjeswonderland. Spelen, zwemmen, knutselen, het kan allemaal Enkhuizen. Kom naar Enkhuizen en laat je verrassen.

Enkhuizen
Enkhuizen
Hoorn
In de omgeving: 135km

Meer In de omgeving en Steden

Watersport

Voor de actieve vakantiegangers zijn er veel watersporten te beoefenen. Op nog geen 200m van Bungalowpark Zuiderzee komen vandaag de dag watersporters uit de hele wereld naar Medemblik.

Zeilen, surfen en nog veel meer... het kan allemaal!

Varen

Voel de vrijheid op het water... Kiest u voor een zeil- of motorboot? Heeft u geen eigen boot? Bij ons kunt u een boot huren om rond Medemblik en omgeving te varen. U kunt daarbij kiezen uit drie typen boten; een fluisterboot, een motorboot en een sloep.

Varen in Westfriesland Het vaarroutenetwerk Westfriesland maakt de regio zeer aantrekkelijk. Water is onlosmakelijk verbonden met de regio... Dit komt uiteraard door de perfecte ligging aan het IJssel- en Markermeer, de talloze waterlopen en niet te vergeten het VOC-verleden.

In de polders De Vier Noorder-Koggen en Het Grootslag zijn vaarroutes uitgezet die bewegwijzerd zijn middels een knooppuntensysteem.

Kitesurfspot

Net als de andere spots rond het IJsselmeer is Medemblik een fijne plek om kitesurfles te krijgen. Het is een langgerekte kustlijn waar het water op veel plaatsen ondiep is.

Wat betreft ruimte op de kant is het soms een beetje schipperen, maar daar krijg je als kitesurfer ook veel voor terug. Er is een prachtig stuk vlak water afgeschermd door een ronde dijk in het water, perfect voor freestyle liefhebbers.

Genoeg redenen voor een kitesurfschool om deze spot te gebruiken om mensen enthousiast te maken voor onze geliefde sport.

Vlak en ondiep water, weinig golven en stroming. Goed voor beginners.

Wind: N , NO en O

Supschool

Ontdek Medemblik vanaf het water door te gaan suppen! Durft u de uitdaging op het supboard aan te gaan? Bij Supcentre Enkhuizen - Medemblik kunt u onder begeleiding leren suppen. U kunt er terecht voor diverse suplessen. Ook kunt u er zelf een board huren om er zelf op uit te trekken.

Er is geen leukere manier om Medemblik te verkennen dan vanaf een supboard op het water. Bungalowpark Zuiderzee is een uitstekend startpunt! De les- en verhuurlocatie is bij Strandpaviljoen de Zoete Zee, op loopafstand van ons bungalowpark. 

Meer informatie? Bezoek dan de website van Supcentre Enkhuizen - Medemblik.