Stadsbrouwerij Radboud in Medemblik

Lang geleden, in de 13e eeuw om precies te zijn, werd er al bier gebrouwen in het Noord-Hollandse Medemblik. Bijna op dezelfde plek als waar in 1590 bierbrouwerij Het Anker werd gevestigd wordt vandaag de dag opnieuw bier gebrouwen: Radboud bier! Gebrouwen, getapt en gebotteld in Medemblik. Bij Stadsbrouwerij Radboud kunt u bier proeven, heerlijk borrelen of een kookworkshop volgen.

Stadsbrouwerij Radboud brouwt verschillende soorten lekker bier: blond, dubbel, tripel, pale ale en af en toe een special. Het bier brouwen gebeurt onder leiding van brouwer Jelle Aaij. Met granen, water en kruiden tovert hij allerlei lekkers op de tap. In de brouwerij borrelt u tussen de enorme, glanzende brouwketels in. Het bier wordt letterlijk gebrouwen waar u bij zit.

Arrangementen in de Brouwerij:

  • Bierproeverij €10, 4 proefglaasjes en 1 groot glas bier, tijdsduur 30-45 min.

  • Rondleiding €2,50, tijdsduur 30-45 min (groep groter dan 6 personen graag van tevoren reserveren).

  • Kookworkshops €79,95 incl. drank €49,95 ex drank, tijdsduur 4 uur, vanaf 14 personen (graag 2/3 weken van tevoren reserveren)

 
Meer informatie en openingstijden

Locatie

Gedempt Achterom 4
1671 AG Medemblik
info@stadsbrouwerijradboud.nl

Bier
In de omgeving: 1km

Meer In de omgeving en Attracties

Watersport
Watersport
Watersport
Watersport

Watersport

Voor de actieve vakantiegangers zijn er veel watersporten te beoefenen. Op nog geen 200m van Bungalowpark Zuiderzee komen vandaag de dag watersporters uit de hele wereld naar Medemblik.

Zeilen, surfen en nog veel meer... het kan allemaal!

Varen
Varen

Varen

Voel de vrijheid op het water... Kiest u voor een zeil- of motorboot? Heeft u geen eigen boot? Bij ons kunt u een boot huren om rond Medemblik en omgeving te varen. U kunt daarbij kiezen uit drie typen boten; een fluisterboot, een motorboot en een sloep.

Varen in Westfriesland Het vaarroutenetwerk Westfriesland maakt de regio zeer aantrekkelijk. Water is onlosmakelijk verbonden met de regio... Dit komt uiteraard door de perfecte ligging aan het IJssel- en Markermeer, de talloze waterlopen en niet te vergeten het VOC-verleden.

In de polders De Vier Noorder-Koggen en Het Grootslag zijn vaarroutes uitgezet die bewegwijzerd zijn middels een knooppuntensysteem.

Kitesurfspot
Kitesurfspot

Kitesurfspot

Net als de andere spots rond het IJsselmeer is Medemblik een fijne plek om kitesurfles te krijgen. Het is een langgerekte kustlijn waar het water op veel plaatsen ondiep is.

Wat betreft ruimte op de kant is het soms een beetje schipperen, maar daar krijg je als kitesurfer ook veel voor terug. Er is een prachtig stuk vlak water afgeschermd door een ronde dijk in het water, perfect voor freestyle liefhebbers.

Genoeg redenen voor een kitesurfschool om deze spot te gebruiken om mensen enthousiast te maken voor onze geliefde sport.

Vlak en ondiep water, weinig golven en stroming. Goed voor beginners.

Wind: N , NO en O

Supschool
Supschool

Supschool

Ontdek Medemblik vanaf het water door te gaan suppen! Durft u de uitdaging op het supboard aan te gaan? Bij Supcentre Enkhuizen - Medemblik kunt u onder begeleiding leren suppen. U kunt er terecht voor diverse suplessen. Ook kunt u er zelf een board huren om er zelf op uit te trekken.

Er is geen leukere manier om Medemblik te verkennen dan vanaf een supboard op het water. Bungalowpark Zuiderzee is een uitstekend startpunt! De les- en verhuurlocatie is bij Strandpaviljoen de Zoete Zee, op loopafstand van ons bungalowpark. 

Meer informatie? Bezoek dan de website van Supcentre Enkhuizen - Medemblik.