EuroParcs IJsselmeer (voormalig bungalowpark Zuiderzee)

zaterdag 23 september 2023, 10:00 uur - Medemblikker Steamfair, stoommodellen in de spotlights

In de omgeving
-
 

Medemblik- Zaterdag 23 en zondag 24 september komen modelbouwers van heinde en ver naar het Stoommachinemuseum om hun stoommodellen, vaak exacte kopieën van originele stoommachines op schaal gebouwd, te demonstreren. Een feestje voor liefhebbers van miniaturen en alles wat met stoom te maken heeft. Extra attractie dit jaar: demo’s met radiografisch bestuurbare miniatuurvrachtwagens van de Minitruckers.nl. Leuk voor jong en oud!

Bruisend weekend vol activiteiten
Je kijkt je ogen uit bij het gevarieerde aanbod van stationaire machines, puffende stoomlocs, rondrijdende stoomauto’s, heteluchtmotoren en nog veel meer. In het binnenwater achter het museum is het een drukte van jewelste met de vele radiografisch bestuurbare (stoom)boten die af en aan varen. 

Stoomfiets
Een staaltje vakmanschap is de replica van de oorspronkelijke ‘Gordijn’ stoomfiets uit 1940, herbouwd door dhr. van Wijchen aan de hand van de originele tekeningen. Een primeur: de op kolen rijdende stoomfiets wordt dit weekend feestelijk onthuld en voor het eerst aan het publiek getoond. 

Minitruckers.nl
Zondag kun je genieten van het op een baan rondjes draaiende miniverkeer van de vriendenclub Minitruckers.nl uit Anna Paulowna. De door henzelf gefabriceerde miniatuurvrachtwagens zijn volledig functionele schaalmodellen, waarbij menig uurtje wordt besteed aan het perfectioneren van elk detail. 

Superstoom
De machines draaien zowel binnen in het museum alsook enkele machines buiten in de machinetuin. In de museumhaven kun je de kolengestookte emmerbaggermolen onder stoom in bedrijf bezichtigen.

 
 
stoommachinemuseum