EuroParcs IJsselmeer (voormalig bungalowpark Zuiderzee)
kasteel radboud

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud is de enig overgebleven Westfriese dwangburcht van Floris de Vijfde. In het 13e eeuwse kasteel is een bescheiden collectie gehuisvest van voorwerpen die de historie van het gebouw illustreren. 

Bij een bezoek aan het kasteel kunt u een blik werpen in de Middeleeuwen. U wordt daarbij geholpen door een tentoonstelling, die u vertelt over de geschiedenis van het kasteel en van Medemblik. De tentoonstelling kunt u bereiken door het beklimmen van een wenteltrap, die in de muur van de toren is gemaakt. Na de expositie daalt u af naar de gevangenis: even griezelen. Tot slot kunt u nog genieten van een drankje in de koffiekamer van het kasteel.

Ook voor kinderen is een bezoek de moeite waard: zij kunnen met behulp van een speurtocht het kasteel ontdekken en zich verbazen over hoe mensen in de Middeleeuwen in een kasteel leefden. Tevens hebben is er de mogelijkheid om kinderfeestjes te organiseren, waarbij de kinderen verkleed als ridders en jonkvrouwen op zoek gaan naar het zwaard van Floris V.

 

Contactgegevens:

Oudevaartsgat 8 
1671 HM Medemblik 
0227-541960 
www.kasteelradboud.nl

Kasteel Radboud
Kasteel Radboud