EuroParcs IJsselmeer (voormalig bungalowpark Zuiderzee)
medemblik

Medemblik

Medemblik

Voor een stukje oud Hollandse cultuur trekt u Medemblik in. Oude huizen, smalle straatjes en pittoreske geveltjes brengen u even terug in de tijd. Krijgt u er geen genoeg van? Bezoek dan ook eens kasteel ‘Radboud' van Floris V, met haar indrukwekkende ridderzaal en torens. Maar ook prachtige musea en monumenten waaronder de laatgotische kerk ‘de Bonifacius' met prachtige gebrandschilderde ramen beschilderde pilaren en een uniek Pieter Backer orgel uit 1671 mag u niet missen.

Na een dag cultuur snuiven kunt u uw maag vullen in één van de vele restaurantjes. Wat dacht u van de echte Franse keuken of de overheerlijke oer Hollandse visrestaurants. U komt tijd en ogen tekort. Bekijk alle activiteiten en evenementen in en rondom Medemblik op de website van Visit Medemblik voor een uitgebreid overzicht.

Historie

Medemblik is de kleinste en oudste stad van Westfriesland. De eerste haven, Oude Haven, werd achter de oost-westwaarts lopende zeedijk gegraven. Vele mensen kwamen hierheen, omdat er veel handel te drijven was.

De Oosterhaven is in 1589 aangelegd en heeft tot op heden een belangrijke functie voor Medemblik.

Napoleon had in 1811 het plan om Medemblik als oorlogshaven aan te wijzen, maar dit werd niet gerealiseerd. Het opleidingsinstituut voor de marine bleef wel tot 1850 in Medemblik. Dit het momenteel nog altijd Landswerf. De aanleg van het Noordhollands Kanaal bleef er uiteindelijk een vissersvloot over. Nadat deze ook verdween is, een 30 jaar geleden, de visafslag opgeheven.

Medemblik
Medemblik
Medemblik